X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Історія виникнення гривні"

Завантажити презентацію

"Історія виникнення гривні"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Історія виникнення гривні Робота Гунько Ернеста

Слайд 2

Історія А чи знали ви про те, що назва "гривня" була відома в давні століття. Історичні відомості свідчать про те, що назва української валюти походить від жіночої прикраси зі срібла або золота у вигляді обруча, яку носили на шиї. Ці прикраси перейшли до слов'ян від скіфів, що жили до цього на території України.

Слайд 3

Гривня вважалася ознакою матеріального достатку і носити такі прикраси могли тільки дівчата і жінки з багатих сімей. Проте пізніше гривня набула вже нового значення і стала відповідати певній кількості цінного металу (наприклад, гривня срібла), але оскільки ця кількість срібла могла складатися з однакових монет, незабаром виник їх рахунок на штуки.

Слайд 4

Перші купюри Ухвалою Центральної Ради від 1 березня 1918  року було видруковано перший грошовий знак Української Народної Республіки — купюру вартістю у 100 гривень. Автором оформлення грошового знака був визначний український художник-графік Георгій Іванович Нарбут. Оформлюючи свою купюру, Нарбут застосував вишукані орнаменти в дусі українського бароко XVII—XVIII століть, декоративні шрифти, зображення тризуба. З випуском нарбутівської стогривневої купюри пов'язаний вибір тризуба як державного герба України. Георгій Нарбут, проектуючи ескіз купюри у 100 гривень, звернув увагу на тризуб як знак, характерний для найдавніших національних грошей України — злотників та срібняків князя Володимира, і вмонтував його до композиції ескізу.

Слайд 5

100 гривень 1918 року.

Слайд 6

10,50,100 та 250 карбованців Карбованці використовувалися до 1918 року.

Слайд 7

1 карбованець 1942-1944 років

Слайд 8

Гривні 1992 року Були вилучені 2003 року.

Слайд 9

Монети номіналом 1 гривня

Слайд 10

Гривні 1994 року

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка