X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Історія розвитку тваринництва в Україні

Завантажити презентацію

Історія розвитку тваринництва в Україні

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Історія тваринництва в Україні На українських землях тваринництво відоме вже з неоліту, коли плекали велику рогату худобу, овець, свиней і кіз, зокрема носії трипільської культури; з бронзової доби поширене конярство (особливо у степових народів, насамперед у скіфів). Значно було розвинене тваринництво за княжої доби, конярство також для військових цілей. Від 15 століття відомий вивіз волів на Захід, пізніше й до Москви; за Гетьманщини з Лівобережжя експортовано волів і овець; проте весь час тваринництво задовольняло насамперед потреби місцевого населення. Щойно з кінця 18 століття тваринництво на Південній Україні набирає ринкового характеру: експорт вовни і волів. Але після перетворення степів на орну землю вівчарство зменшилося через брак кормової бази, а волів, які добре надавалися на розорення важкої цілини, замінили коні .

Слайд 2

Галузева структура тваринництва України Скотарство Свинарство Птахівництво Вівчарство Конярство Рибництво Звірівництво Бджільництво Шовківництво Кролівництво

Слайд 3

Слайд 4

Скотарство: М’ясо-сальне Молочне Молочно-м'ясне (Полісся) М’ясо-сальне (Лісостеп) М'ясне (Степ, Південний Крим)

Слайд 5

Слайд 6

Свинарство: М’ясо-сальне (Полісся, Лісостеп) Сальне (Степ)

Слайд 7

Слайд 8

Вівчарство: Т