X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Інфраструктура ринку

Завантажити презентацію

Інфраструктура ринку

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Інфраструктура ринку Суть і функції

Слайд 2

інфраструктурою ринку Називається cистема підприємств і організацій, які забезпечують рух товарів, капіталів, робочої сили, цінних паперів та надання послуг.

Слайд 3

установи інфраструктури викочують ряд важливих функцій: доведення товарів до безпосереднього споживача;  забезпечення зворотного зв'язку між виробниками та споживачами; акумуляція тимчасово вільних грошових коштів і регулювання грошового обігу; здійснення перерозподілу ресурсів між різними галузями і всередині галузей.

Слайд 4

Слайд 5

Важливими суб'єктами інфраструктури є товарні і фондові біржі та біржі праці. Товарна біржа — це асоціація фізичних і юридичних осіб, яка здійснює оптові торговельні операції за стандартами і зразками у спеціальному місці.

Слайд 6

Товарна біржа збалансовує попит і пропозицію; упорядковує ринок товарних і сировинних ресурсів; стимулює розвиток ринку; виконує роль економічного індикатора (покажчика)

Слайд 7

Фондова біржа — це організаційно оформлений постійний ринок цінних паперів. Предметами торгівлі на фондових біржах є акції та облігації акціонерних товариств і облігації державних позик.

Слайд 8

Фондова біржа  здійснюють мобілізацію фінансових ресурсів і спрямовують їх у довгострокові інвестиції;  забезпечують фінансування державних програм і боргів; організовують вторинний ринок цінних паперів, на якому перепродуються акції та облігації, які циркулюють в обігу; визначають реальні ціни акцій та облігацій тих чи інших компаній.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка