X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Гроші. Властивостиі грошей. Різновиди грошей

Завантажити презентацію

Гроші. Властивостиі грошей. Різновиди грошей

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Гроші — особливий товар, що є загальною еквівалентною формою вартості інших товарів. Гроші виконують функції мірила вартості та засобу обігу. Крім того, вони є засобами нагромадження та платежу. З утворенням світового ринку деякі національні гроші виконують функції світових.

Слайд 3

З найдавніших часів грішми були різні товари: хутра звірів, металеві сокири, мушлі каурі тощо. Однак завдяки своїм фізичним властивостям найбільш вживаним загальним еквівалентом вартості дуже швидко стають благородні метали: золото та срібло. Згодом вони набирають форми монет.

Слайд 4

Гроші виконують ряд важливих функцій: Засіб нагромадження — це функція, що пов'язана із здатністю грошей бути засобом збереження вартості, представником абстрактної форми багатства. Міра вартості — це функція, в якій гроші забезпечують вираження і вимірювання вартості товарів, надаючи їй форму ціни. Засіб обігу — це функція, в якій гроші є посередником в обміні товарів і забезпечують їх обіг. Засіб платежу — це функція, в якій гроші обслуговують погашення різноманітних боргових зобов'язань між суб'єктами економічних відносин, що виникають у процесі розширеного відтворення. Світові гроші — це функція, в якій гроші обслуговують рух вартості в міжнародному економічному обороті і забезпечують реалізацію взаємовідносин між країнами.

Слайд 5

Гроші виступають основним інструментом функціонування ринкової економіки. Вони виконують свої функції у результаті безперервного руху в сфері обігу. В обігу гроші функціонують реально, як наявна цінність і тому повинні виступати в певній формі, яка забезпечувала б їм необхідну довіру з боку суб'єктів ринку та необхідні зручності і вигоди останнім.

Слайд 6

Паперові гроші Кредитні гроші. Вексель Банкнота Чек Кредитна картка Електронні гроші

Слайд 7

Паперові гроші - це грошові знаки, які випускаютьcя в обіг з метою заміни металевих грошей.

Слайд 8

Вексель – -це письмове боргове зобов'язання встановленої законом форми, в якому вказані величина грошового боргу, строки його сплати, а також право його власника (векселетримача) вимагати від боржника (векселедавця) сплати боргу після закінчення встановленого строку. Векселі бувають простими і переказними.

Слайд 9

Банкнота - це вексель банку, за яким пред'явник може в будь-який час одержати гроші і яким банк замінює комерційний вексель.

Слайд 10

Слайд 11

КРЕДИТНА КАРТКА – ЦЕ ІМЕННИЙ ПЛАТІЖНО-РОЗРАХУНКОВИЙ ДОКУМЕНТ, ЯКИЙ ЗАСВІДЧУЄ ОСОБУ ВЛАСНИКА РАХУНКА В БАНКУ І НАДАЄ ЙОМУ ПРАВО НА ПРИДБАННЯ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ У КРЕДИТ БЕЗ ОПЛАТИ ГОТІВКОЮ ЕЛЕКТРОННІ ГРОШІ – ЦЕ БАНКІВСЬКА СИСТЕМА ПЕРЕКАЗУ ГРОШОВИХ ЗАСОБІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ЕОМ (КОМП’ЮТЕРА)

Слайд 12

стабільність вартості, економічність, тривалість використання, однорідність, подільність, портативність.

Слайд 13

Стабільність вартості. Будь-яка форма грошей, якщо вона знецінюється, не може ефективно виконувати функцію засобу платежу і нагромадження вартості. Економічність. Дає змогу суспільству мінімізувати витрати на виготовлення грошей і забезпечити ними потреби обороту. Довгостроковість використання готівки. Є важливим способом забезпечення економічності готівки. Однорідність грошей є властивістю, яка вимагається від усіх форм грошей. Тобто гроші повинні бути однорідними та взаємозамінюваними.

Слайд 14

Подільність. Для здійснення платежів швидко, без додаткових витрат, гроші повинні легко ділитися на будь-які частини. Портативність. Вони мають бути такими, щоб їх легко було носити, зручно ними користуватися в повсякденному житті.

Слайд 15

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка