X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Безготівкові розрахунки

Завантажити презентацію

Безготівкові розрахунки

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Виконав Учень 37 групи Струтинський Богдан

Слайд 2

Суть безготівкових розрахунків полягає в тому, що плітежі відбуваються шляхом переказу коштів з рахунка платника в банку на рахунок одержувача. Безготівкові розрахунки поділяються за об'єктами розрахунків, тобто залежно від призначення платежу, на дві групи: розрахунки за товарними операціями - платежі за товарно-матеріальні цінності, надані послуги і виконані роботи; розрахунки за нетоварними операціями - сплата податків та перерахування інших платежів до бюджету, одержання і повернення банківських позик, страхових сум тощо.

Слайд 3

Принципи безготівкових розрахунків: грошові кошти обов'язково зберігаються на поточних та інших рахунках; всі розрахунки здійснюються через банки; розрахунки за товари та послуги відбуваються за згодою платника або за передоплатою.

Слайд 4

Залежно від місця проведення безготівкових розрахунків виділяють: внутрішньодержавні(внутрішньоміські, що здійснюються в межах одного населеного пункту і міжміські – за межами цього пункту) міждержавні розрахунки(між господарськими суб'єктами, що знаходяться на території різних держав)

Слайд 5

Форми безготівкових розрахунків: розрахунки платіжними вимогами дорученнями; розрахунки чеками; розрахунки акредитивами; розрахунки векселями; розрахунки платіжними вимогами; розрахунки платіжними дорученнями; розрахунки банківсько-платіжними картками.

Слайд 6

Платіжне доручення Платіжне доручення – це письмове доручення власника рахунку перерахувати відповідну суму зі свого рахунку на рахунок отримувача коштів. У документі зазначаються реквізити платника: назва, ідентифікаційний номер, номер поточного рахунка, код банку а також аналогічні реквізити одержувача, сума (числом і буквами), призначення платежу.

Слайд 7

Платіжні вимоги-доручення Платіжні вимоги доручення – це комбінований розрахунковий документ, що складається з двох частин: вимога підприємства-постачальника сплатити вартість товару; доручення платника банку перерахувати належну суму коштів зі свого рахунку на рахунок постачальника. Платіжні вимоги, як банківський документ, застосовуються в разі здійснення примусового стягнення.

Слайд 8

Грошові чеки – застосовуються для одержання підприємствами з рахунка готівки. Грошові чеки

Слайд 9

Розрахункові чеки – це доручення своєму банку переказати кошти з рахунка отримувача коштів на рахунок пред'явника чеків. Чек із чекової книжки пред'являється до сплати в банк протягом десять календарних днів. Розрахункові чеки

Слайд 10

Вексель Вексель – це письмове безумовне зобов'язання, боргова розписка, що дає право її власнику вимагати сплати визначеної у векселі суми від особи яка видала вексель у відповідний строк.

Слайд 11

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка