X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Банкрутство підприємства

Завантажити презентацію

Банкрутство підприємства

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Банкрутство підприємства

Слайд 2

Банкрутство – це об'єктивне економічне явище, яке набуло поширення в Україні з набуттям нею незалежності. Воно є наслідком розвитку та поглиблення економічної кризи на підприємстві.

Слайд 3

Основні причини банкрутства підприємств

Слайд 4

Життєвий цикл підприємства

Слайд 5

Причини банкрутства на стадії зародження: неправильне визначення місії фірми та її виробничого профілю; низькі підприємницькі здібності власника (власників) фірми; низька кваліфікація управлінського персоналу фірми; неадекватний маркетинг; велика частка позикового капіталу; низька кваліфікація виконавців (робітників, інженерів і т.п.);

Слайд 6

Етап прискорення зростання: Для фірми є небезпечною тільки велика частка позикових коштів у загальній масі капіталу, що використовується.

Слайд 7

Етап уповільнення зростання: погане використання оборотного капіталу; втрата гнучкості в управлінні; неадекватний маркетинг; неадекватність трансакційних витрат.

Слайд 8

Етап зрілості: високий ступінь неліквідності оборотного капіталу, старіння основного капіталу, неадекватний маркетинг, неадекватність трансакційних витрат.

Слайд 9

Етап спаду виробництва: Діють ті самі фактори, що й на етапі зрілості. Але стан погіршується загальним незадовільним фінансовим становищем суб'єкта господарювання.

Слайд 10

Фактори, які можуть стати причиною банкрутства ЗАТ „АТБ Груп”: основні засоби є сильно зношеними і оновлення фондів практично не відбувається; фінансова стійкість підприємства є незадовільною, хоча і спостерігається тенденція до його покращення; показники ліквідності підприємства свідчать про неліквідний баланс підприємства; показники ділової активності свідчать про нарощування підприємством випуску основної продукції і мають позитивну тенденцію до покращення.

Слайд 11

Основні етапи порушення справи про банкрутство :

Слайд 12

Цілями антикризової стратегії підприємств повинні бути: забезпечення ліквідності і платоспроможності підприємства на підставі оптимального поєднання власних і залучених джерел засобів; отримання прибутку і забезпечення відповідного рівня рентабельності, достатнього для задоволення всіх своїх потреб при здійсненні основної, інвестиційної і фінансової діяльності.

Слайд 13

Роль держави в протидії банкрутству: розробити систему економічних і фінансових показників на всіх рівнях, а також підтримки базових галузей економіки; створити умови, що забезпечують підприємствам можливість заробити практично відсутні в них власні оборотні засоби; прийняти ефективні заходи щодо різкого скорочення неплатежів по залученню таких ринкових інструментів як комерційний кредит, вексель, чек; змінити податкову політику; визначити ступінь ліквідності і платоспроможності підприємства; спрямувати митну політику на захист національного виробника і конкурентноздатних товарів.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка