X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
БАНКИ

Завантажити презентацію

БАНКИ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

БАНКИ. БАНКІВСЬКА СИСТЕМА

Слайд 2

зосереджує тимчасово вільні кошти (вклади); надає їх у тимчасове користування у вигляді кредитів (позик); є посередником у взаємних розрахунках між підприємствами, установами і окремими особами. Банк – це фінансова організація, що:

Слайд 3

Основні операції банків Залучення депозитів Видача кредитів Депозит – банківський вклад. Кредит (позика) – це надання в борг товарів або грошей. Надання позики називається кредитуванням. Той, хто дає гроші в борг ( у цьому випадку банк), є кредитором. Той, хто бере гроші в борг, називається позичальником (боржником).

Слайд 4

Операції банків поділяються на пасивні і активні. Пасивні операції банків націлені на мобілізацію ресурсів. Джерелами цих ресурсів є власні, позикові й притягнуті (внески клієнтів) коштів, а також кредити, отримані від Центрального банку або від інших банків.

Слайд 5

За допомогою активних операцій здійснюється розміщення цих коштів. Так як банки є кредитними установами, то найбільша частина їхніх активів розміщена в кредитні операції.

Слайд 6

Прибуток – це приріст, збільшення до чого-небудь. Вкладаючи свій капітал у розвиток виробництва якогось товару, власник грошей сподівається, що після реалізації, тобто продажу товару, він одержить не тільки відшкодування своїх витрат, але ще й додаткову суму грошей. Інакше його діяльність була б безглуздою.

Слайд 7

Банківський прибуток – це різниця між сумою відсотків, отриманих від позичальників, і сумою відсотків, які виплачуються вкладникам. Крім цього, банківський прибуток включає прибуток від біржових операцій, від інвестицій, комісійні винагороди тощо.

Слайд 8

Що ж таке банківський відсоток? Відповідь: 10000000*0,25 = 2 500 000 грн. Припустимо, що банк одержав по внесках населення й від підприємств 10 000 000 грн. під 25% річних. Яку суму відсотків повинен виплатити банк за рік? Припустимо тепер, що банк ці 10 млн. грн. видав у вигляді кредитів під 30% річних? Яку суму відсотків отримає банк від позичальників через рік? Відповідь: 10000000 * 0,30 = 3 000 000 грн. А тепер підрахуємо, який прибуток одержав банк за рік? Відповідь: 3000000 - 2500000 = 500000 грн.

Слайд 9

Як банк встановлює процентну ставку по кредиту? попит на гроші пропозиція грошей плата за послугу плата за обслуговування кредиту плата за ризик банку (у випадку неповернення грошей) сума кредиту (депозиту) строк кредиту (депозиту) умови погашення кредиту надійність позичальника, застави й т.д.

Слайд 10

Який відсоток більше - за користування кредитом чи отримані по вкладах? Чому?

Слайд 11

Центральний банк – це державний банк, що забезпечує стабільність функціонування банківської й грошової системи своєї країни.

Слайд 12

Навіщо потрібний Центральний банк? діє як «банк банків»; відіграє роль «банкіра уряду»; регулює грошово-кредитні операції й спостерігає за тим, як діючі в країні комерційні банки дотримуються законів і правил діяльності; з доручення держави здійснює випуск (емісію) готівки. Емісія – випуск в обіг грошей і цінних паперів

Слайд 13

Комерційний банк - це юридична особа, якій на підставі ліцензії й чинного законодавства надане право здійснювати на комерційній основі банківські операції.

Слайд 14

Функції комерційних банків: прийом депозитів; видача позик; ведуть практично всі розрахунки згідно з угод між фірмами; вкладають частину отриманих ними коштів у цінні папери й інші фінансові документи; займаються операціями з валютою; консультують своїх клієнтів.

Слайд 15

Банківська система України має дворівневу структуру Перший рівень - Національний банк України, що здійснює емісію (випуск) гривні, підтримує її купівельну спроможність, організовує грошовий обіг у країні, забезпечує нагляд за діяльністю фінансово-кредитних установ, надає кредити комерційним банкам, випускає державні цінні папери, контролює валютні відносини й т.д. Другий рівень - розгалужена система комерційних банків, які функціонують на підставі ліцензії НБУ.

Слайд 16

Чи вірні наступні ствердження? Центральний банк зберігає всю готівку. Окремі комерційні банки можуть друкувати гроші. Комерційні банки - галузь, де прагнуть отримувати прибуток. КБ регулюють грошовий обіг у країні. Своїм народженням банки зобов'язані перетинанню інтересів власника заощаджень і комерсанта, який має потребу в капіталі для розширення своєї діяльності. Банк є комерційною фірмою. Великі підприємства є клієнтами центрального банку.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка