X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій

Завантажити презентацію

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація з дисципліни “Міжнародні організації” На тему: “Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій” (БАГІ)

Слайд 2

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (БАГІ) англ. Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) — одна з п'яти інституцій Групи Світового Банку, заснована в 1988 році. Місцезнаходження — Вашингтон. Нараховує 175 членів. Україна стала членом БАГІ з 1995 року.

Слайд 3

На сесії МБРР у Сеулі в 1985 році було вирішено заснувати Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій. З цією метою була підписана Сеульська конвенція про створення БАГІ.

Слайд 4

Основним завданням організації єсприяння інвестиціям приватного капіталу в країни-позичальники. БАГІ покликанезабезпечити довгострокові гарантії на наступні випадки некомерційних ризиків: Введення урядом приймаючої країни обмежень на обмін і переклад капіталів; Законодавчі або адміністративні заходи приймаючої країни, позбавляють іноземного вкладника права власності або контролю надінвестиціями або, значно зменшують його прибутку; Дискримінаційна по відношенню до інвестора судова іадміністративна практика приймаючої країни, що веде до розірванняукладених з її державними органами договорів; Збройні конфлікти і громадянські війни.

Слайд 5

Основне джерело коштів БАГІ - власні ресурси, головним чином акціонерний капітал. Розмір пайової участі держави-члена в акціонерному капіталі БАГІ визначається залежно від величини його квоти в капіталі МБРР. Право на членство в БАГІ мають країни-члени МБРР і Швейцарія. Швейцарія контролює від 30 до 50% світового приватного банківського ринку. Кожна держава-член зберігає контроль над діями БАГІ на своїй території. Інвестиції можуть бути гарантовані у разі схвалення урядом приймаючої країни. Держави-члени зобов'язані здійснювати внески до БАГІ відповідно до їх частками в акціонерному капіталі Банку.

Слайд 6

Керівний орган БАГІ - Рада керуючих. Кожен член БАГІ призначає одного керуючого і одного заступника. У період між сесіями діяльністю БАГІ керує Рада директорів, чисельність якого визначається Радою керуючих. В даний час БАГІ має 18 директорів, 5 з яких обираються від країн з найбільшими квотами (США, Японії, Німеччини, Франції та Великобританії). Президентом і головою Ради директорів є (за посадою) президент МБРР. Фактично діяльністю БАГІ керує виконавчий віце-президент Банку.

Слайд 7

Головою Ради Директорів БАГІ є Президент Світового Банку,Роберт Зеллік

Слайд 8

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій – це міжнародна фінансово-кредитна організація Основні цілі: Сприяння збільшенню притоку інвестицій в країни, що розвиваються, через надання гарантій, включно страхування, по некомерційним ризикам; Здійснення досліджень, збір і поширення інформації для сприяння інвестуванню; Надання технічної допомоги країнам, проведення консультацій з інвестиційних питань. Організаційна структура: Рада керуючих; Директорат; Комітет з розвитку; Президент.

Слайд 9

Рада керуючих складається з тих самих осіб, що й Рада керуючих МБРР і виконує такі ж функції стосовно до цілей БАГІ. Рада керуючих складається з тих самих осіб, що й Рада керуючих МБРР і виконує такі ж функції стосовно до цілей БАГІ. Директорат складається з 24 виконавчих директорів та їх заступників. Президент МБРР за посадою є головою Директорату БАГІ. Директорат займається поточними справами. Комітет з розвитку являє собою групу міністрів великих країн; вони здійснюють моніторинг з проблем розвитку в сфері економіки й фінансів. Президент БАГІ призначається Директоратом за пропозицією президента МБРР. Займається організаційною роботою.

Слайд 10

Основні напрямки діяльності БАГІ: Вона була утворена з тим, щоб забезпечити потенційних інвесторів до країн, що розвиваються, від некомерціиних ризиків і таким чином стимулювала туди потоки інвестицій. До некомерціиних ризиків належать: війни, соціальні вибухи, експропріація вкладеного капіталу, неможливість переводу прибутку за кордон і таке інше. Гарантії надаються тільки інвесторам із кран-членів БАГІ. Строк гарантій — 15-20 років по прямих інвестиціях, по позиках — понад три роки. Основна вимога надання гарантій: інвестор повинен бути резидентом країни-члена БАГІ; інвестиція ж може призначатися для будь-якої країни, навіть такої, що не входить до БАГІ. Гарантії БАГІ, по суті, є страховкою, за одержання якої треба сплатити від 0,25% до 1,25% за кожні 100 доларів вартості гарантії. БАГІ надає консультативні й рекламні послуги через спеціальний Департамент політичних і консультативних послуг.

Слайд 11

Головним завданням БАГІ є стимулювання потоку інвестицій на виробничі цілі між країнами –членами та особливо в країни, що розвиваються, доповнюючи таким чином діяльність МБРР, МФК та інших міжнародних фінансових організацій.

Слайд 12

Стратегія передбачає широку програму кредитної та дослідницької діяльності. Протягом реалізації нової стратегії загальний обсяг запозичень від Світового банку в рамках, передбачених базовим сценарієм кредитування, складатиме від 1,8 до 2,4 млрд. дол. США. Ключову роль в стратегії відіграє "Програмна системна позика" (ПСП). Проект Програмної системної позики - найбільш комплексний проект за період співробітництва України і банку, який включив у себе заходи щодо реформування ключових секторів економіки України.

Слайд 13

Метою проекту є підтримка конкретних результатів, які було досягнуто в рамках програми структурних реформ уряду України, у п’яти тематичних напрямках: посилення фінансової дисципліни, державна регуляторна політика, права власності, підзвітність державного сектору, управління соціальними та екологічними ризиками. В 2001 році здійснено перший етап проекту "Програмна системна позика", за яким Україна отримала позику на суму 250 млн. дол. США.

Слайд 14

Нова Стратегія БАГІ базується на результатах аналізу ключових проблем розвитку України Нова Стратегія БАГІ базується на результатах аналізу ключових проблем розвитку України. Як зазначається у Стратегії, аби підтримати сталий розвиток у майбутньому, Україні потрібно: поліпшити свою конкурентноспроможність на міжнародному рівні, реформувати свою систему державних фінансів та державний сектор для покращення якості державних послуг і забезпечення підвищення добробуту всіх громадян України, та усунути вади у галузі управління у державному і приватному секторах.

Слайд 15

Взаємодія зі Світовим банком надає доступ до економічних знань, досвіду та експертизи практично всіх країн світу.Уряд та Світовий банк спільно працюють над покращенням якості портфеля проектів, зокрема щодо спрощення та модернізації процедур підготовки та реалізації проектів і переведення фінансових потоків на казначейське обслуговування. В разі покращення рівня вибірки коштів по вже затверджених проектах (зараз він складає 8.3% - один з найнижчих показників в регіоні) Україна може розраховувати на значне розширення програми розвитку інфраструктури.  Крім того, в Україні активно працюють Міжнародна фінансова корпорація (МФК) та Багатостороннє агентство з питань гарантування інвестицій (БАГІ), зростає кількість затверджених інвестиційних та гарантійних проектів для України, відбувається перехід від переважно проектів технічної допомоги до інвестиційних та гарантійних проектів у багатьох секторах - фінансовому, сільськогосподарському та сфері послуг; сприяння розвитку у сферах корпоративного управління, лізингу, забезпечення прав власності.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка