X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Азіатсько- Тихоокеанське економічне співробітництво

Завантажити презентацію

Азіатсько- Тихоокеанське економічне співробітництво

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Азіатсько- Тихоокеанське економічне співробітництво Презентація на тему:

Слайд 2

АТЕС- Це форум економік Тихоокеанського узбережжя, що був заснований у 1989 році з метою сприяння більш тісній економічній співпраці та вільній торгівлі держав Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Слайд 3

Символіка АТЕС

Слайд 4

Країни-члени АТЕС

Слайд 5

21 країна Австралія Бруней Індонезія Канада Малайзія Нова Зеландія Південна Корея Сингапур США Таїланд Філіппіни Японія Гонконг, КНР КНР Республіка Китай Мексика Папуа-Нова Гвінея Чилі В’єтнам Перу Росія

Слайд 6

Історія і причини створення АТЕС Переплетення суперечностей та інтересів країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону зумовило виникнення організації, яка могла б регулювати ситуацію в басейні Тихого океану. Ця ідея виношувалася довго і важко: пропонувалися різні варіанти її здійснення, що різняться як за складом учасників, так і за цілями. США ставили в основу військово-політичні інтереси і пропонували створити азіатсько-тихоокеанський варіант НАТО; Японія розробляла ідею організації на економічних засадах.

Слайд 7

Тихоокеанська організації, Тихоокеанська зона вільної торгівлі, Спільнота Тихоокеанського Кільця - ось деякі запропоновані назви організації. У 1967 році була утворена Економічна рада країн Тихоокеанського басейну, в 1968 проведена перша Тихоокеанська конференція з торгівлі та розвитку, в 1980 році засновано Тихоокеанський рада економічного співробітництва. жодна з цих організацій не виконувала функції координуючої регіональної економічної структури. У 1989 році з ініціативи Австралії та за підтримки провідних економічних держав регіону була створена якісно нова організація, що зуміла шляхом синтезу різноманітних концепцій сформулювати конкретні завдання та напрямки робіт об'єднання - форум Азіатсько-Тихоокеанського співробітництва.  

Слайд 8

Принципи діяльності Рівноправне партнерство Схильність до відкритого діалогу Взаємовигода економічного співробітництва з урахуванням країн, що розвиваються

Слайд 9

Основні цілі та завдання: Створення організації має сприяти зростаючій економічній взаємозалежності держав Азіатсько-тихоокеанського регіону (АТР) у сфері послуг, капіталу, технологій; зміцненню відкритої багатосторонньої торгової системи;

Слайд 10

підвищенню ступеня лібералізації торгівлі та інвестицій в АТР; зміцненню і стимулюванню розвитку приватного сектора; використанню принципів вільного ринку для збільшення переваг регіонального співробітництва.

Слайд 11

Установчі документи АТЕС Декларацію про спільну рішучість економічних лідерів АТЕС Програма дій щодо реалізації проголошених цілей Манільський план дій АТЕС Декларація АТЕС Критерії участі держав в АТЕС

Слайд 12

Організаційна структура Зустрічі на вищому рівні Міністерські зустрічі Зустрічі старших посадових осіб Група видатних діячів Тихоокеанський діловий форум Комітет торгівлі та інвестицій Бюджетно-адміністративний комітет Робочі групи Секретаріат Економічний комітет

Слайд 13

Секретаріат АТЕС Утворений в 1993 році, розташований в Сингапурі, є основним механізмом підтримки АТЕС, він формулює проекти і відповідає за їх оцінку і фінансування, здійснює координацію дій, а також виконує інформаційні та громадські функції від імені АТЕС.

Слайд 14

Ділова консультативна рада Утворена в 1995 році, до якої входить не більше трьох представників бізнесу від кожної країни-члена АТЕС. На щорічних самітах голів держав та урядів країн АТЕС учасники ради представляють доповідь, що містить підсумки обговорень з конкретних питань регіонального ділового співробітництва.

Слайд 15

Головують в АТЕС позмінно різні країни-учасниці терміном - один рік. Країна голова відповідальна за організацію міністерських зустрічей і самітів глав держав і урядів.

Слайд 16

Дрес-код – національні костюми держави господаря

Слайд 17

Саміт АТЕС 2009

Слайд 18

В рамках форуму, що відбувався в Сингапурі, було проведено також засідання Ділового саміту АТЕС, на якому було розглянуто ряд питань, стосовнло кризових явищ країн регіону АТЕС.

Слайд 19

Саміт АТЕС 2010

Слайд 20

Лідери країн членів АТЕС на саміті 2010 року продовжили до 2013 року мораторій на протекціоністські дії і домовились відмінити певні мірі обережності, прийняті під час кризи.

Слайд 21

Масштабність АТЕС: Частка держав-членів становить 40.5% планетарного населення, 54.2% ВВП та 43.7% міжнародної торгівлі.

Слайд 22

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка