X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Аудиторські процедури

Завантажити презентацію

Аудиторські процедури

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Аудиторські процедури

Слайд 2

Аудиторська процедура - це певний порядок і послідовність дій аудитора для отримання необхідних аудиторських доказів на конкретній ділянці аудиту.

Слайд 3

Проте серед економістів спостерігаються різні підходи щодо визначення суті аудиторських процедур та їх ролі в процесі аудиту. Проф. М.Т. Білуха розглядає аудиторські процедури як "систему методичних дій на суб'єкти і об'єкти розширеного відтворення суспільно необхідного продукту, які здійснюються органами управління за допомогою контрольних функцій аудиту".

Слайд 4

У визначенні суті аудиторських процедур проф. В. Труш акцентує увагу на сукупності певних дій аудитора з перевірки фінансової (бухгалтерської) звітності . Але, при визначенні суті аудиторських процедур нелогічно обмежуватись лише перевіркою фінансової звітності. Аудиторська діяльність, крім перевірки фінансової звітності, включає також виконання аудиторами (аудиторськими фірмами) різноманітних послуг.

Слайд 5

На зміст аудиторських процедур впливають такі фактори: види діяльності суб'єкта перевірки; форма і система обліку; система внутрішнього контролю; застосування електронної обробки даних в системі бухгалтерського обліку.

Слайд 6

До погоджених процедур аудиту належать: - вивчення; - спостереження; - опитування та аналіз; - перерахунок, порівняння та інші види перевірки точності; - одержання підтверджень.

Слайд 7

Класифікація аудиторських процедур

Слайд 8

Аудиторський процес поділяється на стадії перевірки, а останні, в свою чергу, поділяються на етапи. На кожній стадії та її етапах використовуються притаманні їм аудиторські процедури.

Слайд 9

На початковій стадії аудиторського процесу, якщо аудит орієнтований на систему внутрішнього контролю і аудиторського ризику, найбільш характерними є такі аудиторські процедури: вибір суб'єкту аудиту, ознайомлення з його бізнесом і станом обліку; ознайомлення зі статутом, установчими документами та правовими зобов'язаннями клієнта; процедури оцінки системи обліку і внутрішнього контролю; оцінка аудиторського ризику та його елементів; визначення обсягу робіт, узгодження суми оплати та складання угоди; процедури розробки плану та програми аудиту.

Слайд 10

Для стадії дослідження у практичній діяльності аудиторських фірм найбільш вживаними є такі процедури: перевірка господарських операцій та облікових записів, оцінка фінансової звітності тощо. На завершальній стадії в аудиторській практиці широко використовуються аналітичні процедури. Конкретними процедурами цієї стадії є оцінка і аналіз результатів перевірки, процедури написання звіту і підготовки пропозицій для керівництва, процедури зі складання аудиторського висновку і оформлення акту виконання робіт тощо.

Слайд 11

Дякую за увагу

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка