X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Захист від нітратів у харчових продуктах

Завантажити презентацію

Захист від нітратів у харчових продуктах

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Захист від нітратів у харчових продуктах

Слайд 2

У всіх країнах отримало широке застосування різних хімічний та природних сполук з метою подовження строку зберігання продуктів, прискорення технології виробництва та поліпшення якості продуктів харчування. Ці сполуки називаються харчовими добавками. Нітрити та нітрати – входять до складу харчових добавок. Нітрати — це природні продукти обміну всіх рослин (так само, як сульфати, хлориди, карбонати та ін.) Нітрати життєво необхідні рослинам — без них неможливий їхній нормальний ріст і розвиток. Однак неконтрольоване використання азотних добрив (в Україні близько 20 млн. т. на рік) призвело до накопичення необмеженого рівня їх у продуктах рослинного походження.

Слайд 3

Відомо, що нітрати характеризуються досить широким спектором токсичної дії, впливаючи на організм на різних біорівнях. Забруднення навколишнього середовища фізичними, біологічними і хімічними факторами може призвести до негативних змін у стані здоров’я людини. Шляхи надходження нітратів до організму людини З водою З овочами З пивом З ковбасними виробами З копченою рибою З ліками

Слайд 4

Допустимі концентрації нітратів Назвапродуктів Концентрація, мг/кг Картопля 250 Капуста 500-900 Морква 25-40 Помідори, огірки До 150 Буряки 1400 Цибуля 800 Листові овочі 2000 Диня 90 Гарбуз 60 Кабачки 400 Фрукти 60

Слайд 5

Як розпізнати - чи є в овочах або фруктах нітрати? По-перше, не вибирайте самі великі плоди овочів, так як «гіганти» найчастіше виявляються до межі напханими нітратами. По-друге, звертайте увагу на властивий даному овочу запах, він повинен бути і не слабким і не яскраво вираженим. Наприклад, якщо запах помідорів або огірків ви відчуваєте за версту краще пройти їх мимо.

Слайд 6

СВОЄ - КРАЩЕ Краще купувати товар вітчизняного виробника. Логіка така: чим більше підгодівлі, тим довше зберігаються овочі. А так як українським аграріям, на відміну від зарубіжних, не потрібно вести свою продукцію далеко і стояти днями на розмитнення, то не потрібно й перегодовувати «хімією».