X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Вода. Водорозчинні вітаміни. Порфірини. Синтез гемоглобіну

Завантажити презентацію

Вода. Водорозчинні вітаміни. Порфірини. Синтез гемоглобіну

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Частина 1. Клітинна біохімія Лекція 4. Вода. Водорозчинні вітаміни. Порфірини. Синтез гемоглобіну. Авторський пілотний проект

Слайд 2

Вода Вода – це неполярна неорганічна молекула, що складається з двох молекул Гідрогену та однієї молекули Оксигену. Вода – найрозповсюдженіша молекула з усіх, що існують в межах планети Земля. Також вода являється основним розчинником більшості речовин, з якими нам в житті доводиться зустрічатися.

Слайд 3

Фізико-хімічні властивості H2O Молярна маса: 17,996х10-3 кг/моль Густина: 980 кг/м3 (лід і тала вода) 1010 кг/м3 (прісна вода при температурі 300К) 1020 кг/м3 (морська вода) Координаційне число молекули: 4,0 (рідкий стан) 4,4 (твердий стан) Тип зв’язків: ковалентні полярні

Слайд 4

Молекули води утворюють між собою водневі зв’язки

Слайд 5

Кластер Кожний елемент намагається «позбавитися» від неповних енергетичних рівнів. Є 3 варіанта вирішення даної проблеми: Віддати зайві електрони («Донор») Прийняти недостаючі електрони («Акцептор») Віддати електрони в «загальне користування» Віддані у «загальне користування» електрони формують електронну хмару, що оточує сукупність молекул. Така сукупність молекул називається кластер (англ. Cluster – комірка)

Слайд 6

Найяскравіший приклад: Бензол

Слайд 7

Молекули води теж утворюють між собою кластери

Слайд 8

Гідрофобність та гідрофільність Основне правило нерозчинності: Якщо речовина має будову, яка повністю ідентична будові розчинника, то така речовина не розчиняється!!! Основне правило розчинності: Та речовина найбліьш розчинна, яка має будову, що найбільш всього наближена до структури розчинника!!!

Слайд 9

На основі вищезазначеного, можемо дійти до висновку, що бензол – абсолютно гідрофобна сполука.

Слайд 10

Фенол (гідроксибензол), анілін (амінобензол) і толуол (метилбензол) мають «зайвий» полярний радикал, і тому розчинні у воді – вода буде створювати гідратну оболонку навколо цих радикалів в першу чергу, а потім залучивши і власне бензольне кільце у свою оболонку.

Слайд 11

Альдогексози мають найбільш можливу розчинність у воді. Це зумовлено особливостями будови самих молекул альдогексоз і того, як вони взаємодіють між собою і з водою.

Слайд 12

Слайд 13

Молекули води мають також здатність розчиняти в собі окремі іони. Для цього міняється конформація кластерів води, створюючи оболонку навколо окремих іонів, “поглинаючи” їх у себе. Так утворюється гідратна оболонка

Слайд 14

Слайд 15

Осмос Осмос або осмотичний тиск – це направлений рух розчинника через напівпроникну мембрану від області меншої концентрації розчиненої речовини до області більшої її концентрації. У вигляді розчиненої речовини може виступати будь-яка «осмотично активна» речовина – тобто та, яка збирає навколо себе молекули води чи іншого полярного розчинника.

Слайд 16

Слайд 17

Кластери води можуть міняти свою структуру не лише при взаємодії з хімічними речовинами, а і під дією різних електромагнітних полів, входячи в резонанс з частотою випромінювання. Крім того, структура води, змінена різними хімічними речовинами, залишається такою, навіть якщо сама речовина у воді вже відсутня. Властивість кластерів змінювати свою структуру і залишати її називається «пам’ять води» Властивість пам’яті води була покладена в основу класичної гомеопатії, принципом якої є 10^n-кратне розведення хімічної речовини. При цьому змінених кластерів води достатньо, щоб препарат все ще міг проявляти лікувальні властивості !

Слайд 18

Є два основних способи відновлення оригінальної структури кластерів: Опромінення інфрачервоними ЕМ хвилями Заморожування

Слайд 19

Різного роду фізичні і хімічні впливи можуть не тільки міняти структуру кластерів, але і руйнувати їх. При руйнуванні кластерів утворюється деструктурована вода. Деструктурована вода має дещо інші фізико-хімічні властивості (більшу молярну масу і густину), і, крім того, гірше розчиняє гідрофільні речовини. Відновити деструктуровану воду можна тими же шляхами, якими відновлюється оригінальна структура кластеров води.

Слайд 20

Денатурація Денатурація – процес втрати білком своїх структур окрім первинної. Денатурація відбувається лише внаслідок втрати білком своєї гідратної оболонки, яка в свою чергу, втрачається внаслідок деструкції води. У залежності від того, що “вкрало” гідратну оболонку у білка, виділяють зворотну та незворотну денатурацію.

Слайд 21

Гексокіназа

Слайд 22

Слайд 23

Слайд 24

Слайд 25

Електромагнітне випромінювання води Кластери води мають своє ЕМ випромінювання, яке генерується внаслідок обертання електронів як довкола цілих кластерів, так і навколо окремих молекул. Довжина хвилі буде залежати від структури кластерів. Чиста вода має частоту випромінювання порядка 10-5 м. Так як людський організм складається на 70-80% з молекул води, то електромагнітне випромінювання всіх кластерів сумується, утворюючи хвилю інфрачервоного діапазону, яку ми сприймаємо як тепло людського тіла.

Слайд 26

Аура Сумарне електромагнітне випромінювання (води і не тільки) формує ауру людини.

Слайд 27

“Заряджена вода”

Слайд 28

Вітаміни Вітаміни – це органічні речовини, що потрібні для повноцінного метаболізму будь-якого живого організму, але цим організмом вони не утворюються з продуктів власного метаболізму або утворюються у кількостях, що не відповідає потребам організму. Те, що є вітаміном для одного біологічного виду, не обов’язково є вітаміном для іншого!!!

Слайд 29

Водорозчинні вітаміни Група вітамінів, що розчинна у неполярних розчинниках (зокрема, у воді). Містять у собі дві великі підгрупи. Підгрупа В – обов’язково містить у своєму складі молекулу Нітрогену Підгрупа С – не містить у своєму складі молекулу Нітрогену

Слайд 30

Аскорбінова кислота Добова потреба для стандартної людини: 90 мг/добу Продукти, в яких міститься: Цитрусові, розоцвіті Ознаки гіповітамінозу: скорбут (цинга) Ознаки гіпервітамінозу: ульцерація (виразкування) стінок шлунково-кишкового тракту

Слайд 31

Слайд 32

Слайд 33

Тіамін пірофосфат Добова потреба для стандартної людини: 1,2 мг/добу Продукти, в яких міститься: неочищені злакові (особливо рис і гречка), м’ясо свині Ознаки гіповітамінозу: бері-бері Ознаки гіпервітамінозу: тривала міорелаксація

Слайд 34

Слайд 35

Слайд 36

Рібофлавін Добова потреба для стандартної людини: 1,3 мг/добу Продукти, в яких міститься: молочні продукти, кукурудза, банани, спаржа Ознаки гіповітамінозу: глоссит, ангулярний стоматит Спеціальні форми: флавінмононуклеотид (FMN), флавінаденіндинуклеотид (FAD)

Слайд 37

FAD

Слайд 38

FAD

Слайд 39

FMN

Слайд 40

Слайд 41

Слайд 42

Слайд 43

Слайд 44

Слайд 45

Ніацин Добова потреба для стандартної людини: 16 мг/добу Продукти, в яких міститься: м’ясо, риба, яйця, лісові горіхи Ознаки гіповітамінозу: пеллагра Ознаки гіпервітамінозу: паренхіматозні токсичні пошкодження печінки Спеціальні форми: нікотинаміддинуклеотид (NAD)

Слайд 46

Слайд 47

Слайд 48

Слайд 49

Слайд 50

Слайд 51

Слайд 52

Слайд 53

Слайд 54

Слайд 55

Слайд 56

Слайд 57

Слайд 58

Слайд 59

Слайд 60

Слайд 61

Слайд 62

Слайд 63

Пантотенова кислота Добова потреба для стандартної людини: 5 мг/добу Продукти, в яких міститься: м’ясо, авокадо Ознаки гіповітамінозу: парестезія Спеціальні форми: коензим-аденозин (CoA)

Слайд 64

Слайд 65

Слайд 66

Слайд 67

Піридоксин Добова потреба для стандартної людини: 1,6 мг/добу Продукти, в яких міститься: банани Ознаки гіповітамінозу: периферійна нейропатія Ознаки гіпервітамінозу: периферійна нейропатія Спеціальні форми: піридоксальфосфат (PLP)

Слайд 68

PLP

Слайд 69

Фолацин Добова потреба для стандартної людини: 0,85 мкг/1000 ккал Продукти, в яких міститься: листя рослин, хліб, печінка Ознаки гіповітамінозу: мегалобластна анемія

Слайд 70

Слайд 71

Слайд 72

Слайд 73

Слайд 74

Біотин Добова потреба для стандартної людини: 30 мкг/добу Продукти, в яких міститься: яєчний жовток, печінка, арахіс Ознаки гіповітамінозу: дерматит

Слайд 75

Слайд 76

Слайд 77

Слайд 78

Слайд 79

Ціанкобаламін Добова потреба для стандартної людини: 2,4 мкг/добу Продукти, в яких міститься: м’ясо Ознаки гіповітамінозу: вторинна мегалобластна анемія

Слайд 80

Слайд 81

Слайд 82

Наступна лекція Тема: «Ензими. Ензимопатії» Дата проведення: 16 вересня 2014 року Пропозиції та побажання, а також заохочення та підтримку кидайте в урну

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія