X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Роль жирів, білків і вуглеводів в організмі людини"

Завантажити презентацію

"Роль жирів, білків і вуглеводів в організмі людини"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Слайд 3

Органічні речовини

Слайд 4

Білки

Слайд 5

Каталітична Структурна Функції білків Захисна Рецепторна Регуляторна Енергетична Рухова Транспортна Запасна

Слайд 6

Слайд 7

Жири Жири  — велика група органічних сполук, які, з фізичного погляду, мають меншу від одиниці питому вагу і, як правило, розчинні в органічних розчинниках, як правило не розчиняються у воді, і під звичайним тиском їх не можна перегнати, не розклавши.

Слайд 8

Функції жирів Енергетична Регуляторна Запасна Захисна Структурна

Слайд 9

Слайд 10

Слайд 11

Роль білків, жирів та вуглеводів у житті людини Жири є найважливішим енергетичним компонентом харчового раціону– 1 г жирів дає 37,7 кДж (9 ккал) енергії, їх біологічне значення зумовлене тим, що вони є носіями життєвонеобхідних для організму речовин . Основна роль вуглеводів пов'язана з їх енергетичною функцією. При їх ферментативному розщеплюванні і окисленні виділяється енергія, яка забезпечує організм. Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму.

Слайд 12

Здоров’я людини – це стан живого організму, при якому організм у цілому і всі организдатні виконувати свої життєві функції. Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни, які необхідні для життєвих процесів організму. Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму. Більшу частину енергії, необхідної для нормальної життєдіяльності, організм людини одержує з вуглеводами. Жири є одними з найважливіших харчових продуктів. Вони є невід’ємною складовою нашого харчування. ВИСНОВКИ:

Слайд 13

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія