X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Проблема вмісту нітратів в продуктах харчування"

Завантажити презентацію

"Проблема вмісту нітратів в продуктах харчування"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Проблема вмісту нітратів в продуктах харчування

Слайд 2

Нітрати - це солі азотної кислоти HNO3, тверді, добре розчинні у воді речовини. Нітрати життєво необхідні рослинам — без них неможливий їхній нормальний ріст і розвиток. Однак неконтрольоване використання азотних добрив (в Україні близько 20 млн. т. на рік) призвело до накопичення необмеженого рівня їх у продуктах рослинного походження.

Слайд 3

Джерела М'ясні продукти Рослинні продукти Молоко Ковбаси

Слайд 4

Шляхи попадання в людський організм Основна маса нітратів потрапляє в організм людини з консервами і свіжими овочами (40-80% добової кількості нітратів) Незначна кількість нітратів потрапляє з хлібо- булочними виробами, фруктами, молочними продуктами (1%) Нітрати надходять з водою, яка є одним з основних умов нормального життя Також нітрати можуть надходити через лікарські препарати і тютюн Частина нітратів може утворитися в організмі людини при обміні речовин

Слайд 5

Вплив нітратів на людський організм Нітрати можуть пригнічувати активність імунної системи організму; Небезпечні нітрати для немовлят; Нітрати сильно впливають на виникнення ракових пухлин в шлунково-кишковому тракті.

Слайд 6

очистка від шкірки овочів і фруктів; термічна обробка овочів; консервування; зберігання овочів і фруктів в холодильнику; використання в їжу вітамінів С і Е; ретельне промивання овочів водою Способи зменшення нітратів

Слайд 7

Як розпізнати – чи є нітрати? Існує два способи розпізнати нітрати в овочах: власними силами і за допомогою спеціальних лабораторій. Для того щоб самостійно виявити нітрати слід знати деякі особливості нітратних овочів. По-перше, не вибирайте великі плоди овочів, так як «гіганти» найчастіше виявляються до межі напхані нітратами. По-друге, звертайте увагу на властивий даному овочу запах, він повинен бути і не слабким і не яскраво вираженим. По-третє, звертайте увагу на зовнішній вигляд овочів, особливо на їх кольори. По-четверте, при виборі овочів врахуйте, що чим важче плід, в порівнянні з плодами такого розміру, тим менше в ньому міститься нітратів. По-п'яте, ніколи не купуйте овочі не першої свіжості, у них вміст концентратів явно буде більше, ніж у більш свіжих, а також не зберігайте їх довгий час, за винятком картоплі.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія