X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ПОЛІСАХАРИДИ

Завантажити презентацію

ПОЛІСАХАРИДИ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Тема: ПОЛІСАХАРИДИ Тема уроку Крохмаль й целюлоза. Молекулярні формули, поширення в природі. Полімерна природа крохмалю і целюлози.

Слайд 2

Склад і будова молекули крохмаль Склад молекули Природний полімер (розгалужена будова) Мономери – α-глюкоза целлюлоза Склад молекули Природний полімер (лінійна будова ) Мономери – β-глюкоза

Слайд 3

Поширення в природі Крохмаль Запасна поживна речовина Целюлоза Складова частина стінок рослинних клітин

Слайд 4

Фізичні властивості (лабораторний дослід) крохмаль 1.Білий порошок. 2.Аморфний. 3.Не розчинюється у воді. 4.Набрякає в гарячій воді, утворюючи клейстер. целлюлоза 1.Білого кольору. 2.Волокнистої будови. 3.Не розчинюється у воді.

Слайд 5

Хімічні властивості крохмаль Реакція гідролізу (С6H10O5)n + (Н2О)n → (C6H12O6)n 2. Реакція з розчином йоду (якісна реакція - лабораторний дослід) целлюлоза 1. Реакція гідролізу (С6H10O5)n+(H2O)n →(Н+) (C6H12O6)n 2.Реакція повного окиснення (горіння - лабораторний дослід)

Слайд 6

Застосування полісахаридів Крохмаль 1.Кондитерська промисловість. 2.Виробництво етанолу. 3.Текстильна промисловість (склеювання тканин). Паперова промисловість (склеювання паперу та картону). Медицина (присипки, пасти, капсули). Целлюлоза 1. У вигляді деревини. 2. Паперова промисловість (виготовлення паперу). 3. Хімічна переробка: а)ацетатний та віскозний шовк; б)вибухові речовини; в)спирти).

Слайд 7

Целлюлоза – основний компонент біомаси, структурний матеріал рослинних організмів. Крохмаль - запасна речовина, енергетична база рослинних організмів. Глікоген – (тваринний крохмаль) запасна речовина, енергетична база тваринних організмів та грибів. Хітин – структурний матеріал тваринних організмів та грибів. Біологічне значення полісахаридів