X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Основи раціонального харчування. Харчування і здоров'я

Завантажити презентацію

Основи раціонального харчування. Харчування і здоров'я

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Харчування і здоров'я

Слайд 2

Харчування відіграє життєво важливу роль у нашому повсякденному існуванні, в тому, наскільки ми енергійні, бадьорі, і яка наша сила опору хворобам.

Слайд 3

Здоров'я людини багато в чому залежить від того, чим і як він харчується. При правильному харчуванні людина одержує всі необхідні для організму речовини.

Слайд 4

До складу їжі повинні входити продукти рослинного та тваринного походження

Слайд 5

Доброму відділенню травних соків сприяють фруктові соки, овочеві салати та вживання перших страв

Слайд 6

Піраміда правильного харчування

Слайд 7

Баланс між потребами та вживанням іжі

Слайд 8

Потреба в їжі відчувається періодично. Коли вміст поживних речовин в шлунку, кишечнику, крові опускається нижче норми, то збуджуються центри голоду в головному мозку, і людина починає шукати їжу.

Слайд 9

Регуляція травлення Регуляція травлення здійснюється за допомогою нервових та гуморальних механізмів

Слайд 10

Досліди Івана Петровича Павлова Дослідження процесів травлення проводив І.П.Павлов, який розробив багато експериментально-хірургічних прийомів для їхнього вивчення. Це були фістульний метод, метод перерізання та формування “малого шлунка”.

Слайд 11

Рефлекс слюдновиділення Унаслідок досліджень було встановлено, що вигляд і запах їжі призводять до виділення певної кількості слини. Коли їжа потрапляє у ротову порожнину, слиновиділення підсилюється.

Слайд 12

Пам'ятник собаці Павлова Був поставлений у 1935 році за кошти академіка Павлова у Санкт-Петербурзі

Слайд 13

Режим харчування Для нормальної роботи травної системи важливо харчуватися в одні і ті ж години - дотримуватися режиму харчування. Дотримання режиму харчування забезпечує більш швидке переварювання і краще засвоєння їжі. Чому?

Слайд 14

Краще 7 разів поїсти, ніж один раз наїстися Золоті правила харчування

Слайд 15

«Їж стільки, щоб будівля тіла не загинула від переїдання» (А. Джами) Золоті правила харчування

Слайд 16

«Хто довго жує, той довго живе» Золоті правила харчування

Слайд 17

При при чотириразовому харчуванні споживання їжі розподіляють так: сніданок - 25% обід - 40% полуденок - 15% вечеря - 20% Харчуватися краще 4 рази в день Дорослі люди можуть їсти 3 рази на день

Слайд 18

Пропустити сніданок або перекусити вранці незбалансованої їжею - все одно, що відправитися в шлях на машині з напівпорожнім баком.

Слайд 19

Правила прийому їжі Давайте обґрунтуємо!

Слайд 20

1. Довготривалі проміжки часу між прийомами їжі призводять до захворювань травної системи. 2. Вечеряти треба за 2 години до сну.

Слайд 21

3. Їжа не повина бути дуже гарячою та дуже хлодною. Не треба зловживати гострою їжею. 4. Після їжі треба сполоснути рот водою та очистити від залишків їжі

Слайд 22

5. Їжа з приємним запахом та виглядом сприяють кращому травленню 6. Спочатку вживають блюда, які сприяють соковиделенню: салат, суп 7. Пам'ятайте! Солодощі знижують апетит!

Слайд 23

8. Не треба їсти перед та після важких фізичних навантажень!

Слайд 24

9. Пити треба мінімум - за півгодини до їжі и не раніше години - після їжі.

Слайд 25

10. Відразу після їжі не приймайтеся за роботу, а трошки відпочинте. Але не можна спати, достатньо прогулятися на свіжому повітрі.

Слайд 26

11. Мінімум – смаженої їжі!

Слайд 27

12. Їжа на ніч веде до збільшення маси тіла

Слайд 28

Ми їмо, для життя, а не живемо, щоб їсти !

Слайд 29

Слідкуйте за власною вагою! ІМТ – індекс маси тіла ІМТ = маса тіла (кг) : ріст2(м)

Слайд 30

Норма: 18,5-24,9 Надлишок: 25,0 - 29,9 Більш 30 – необхіно знижувати вагу Показник ІМТ

Слайд 31

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія