X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Органічні речовини і здоров'я людини"

Завантажити презентацію

"Органічні речовини і здоров'я людини"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему: Органічні речовини і здоров'я людини. Жири, білки, вуглеводи як компоненти їжі, їхня роль в організмі. Підготували: учениці 7-Б(г.) класу Петрівська Марія, Яремчук Софія, Малайко Юлія, Шевчишин Тетяна, Андрухів Юлія Вчитель: Глуховецька О.В.

Слайд 2

Проблеми, що порушуються у даній презентації: Що таке здоров’я? Та що потрібно робити, щоб бути здоровим? Які органічні речовини потрібні для здоров’я організму? Що таке білки, жири, вуглеводи? Які їхні функції в організмі людини? У яких продуктах містяться жири, білки та вуглеводи? Яку роль відіграють органічні сполуки для здоров’я людини?

Слайд 3

План: Здоров’я людини Органічні речовини у житті людини Білки, жири, вуглеводи: а) функції б) у продуктах харчування Роль білків, жирів, вуглеводів у житті людини Висновки Список використаної літератури

Слайд 4

Здоров’я людини Здоров’я – це стан організму людини, при якому відсутні хвороби і фізичні дефекти, а організм у цілому і кожен орган зокрема повноцінно виконують свої функції

Слайд 5

Слайд 6

Органічні речовини Нормальна діяльність організму можлива при безперервному надходженні їжі. Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни необхідні для життєвих процесів організму.

Слайд 7

Білки Білки  — складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв' язками.

Слайд 8

Функції білків Структурна Каталітична Регуляторна Рухова Транспортна Захисна Запасна Енергетична Рецепторна

Слайд 9

Білки як компоненти їжі:

Слайд 10

Вуглеводи Вуглеводи —органічні сполуки, до складу яких входять тільки С (карбон), О (оксиген) та Н (гідроген).

Слайд 11

Функції вуглеводів Пластична Запасна Рецепторна Захисна Енергетична

Слайд 12

Вуглеводи у харчуванні :

Слайд 13

Жири Жири  — велика група органічних сполук, які, з фізичного погляду, мають меншу від одиниці питому вагу і, як правило, розчинні в органічних розчинниках, як правило не розчиняються у воді, і під звичайним тиском їх не можна перегнати, не розклавши.

Слайд 14

Функції жирів Енергетична Структурна Регуляторна Запасна Захисна

Слайд 15

Жири у продуктах харчування:

Слайд 16

Роль білків, жирів та вуглеводів у житті людини Жири є найважливішим енергетичним компонентом харчового раціону– 1 г жирів дає 37,7 кДж (9 ккал) енергії, їх біологічне значення зумовлене тим, що вони є носіями життєвонеобхідних для організму речовин .

Слайд 17

Основна роль вуглеводів пов'язана з їх енергетичною функцією. При їх ферментативному розщеплюванні і окисленні виділяється енергія, яка забезпечує організм.

Слайд 18

Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму.

Слайд 19

ВИСНОВКИ: Здоров’я людини – це стан живого організму, при якому організм у цілому і всі организдатні виконувати свої життєві функції. Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни, які необхідні для життєвих процесів організму. Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму. Більшу частину енергії, необхідної для нормальної життєдіяльності, організм людини одержує з вуглеводами. Жири є одними з найважливіших харчових продуктів. Вони є невід’ємною складовою нашого харчування.

Слайд 20

Список використаної літератури: Ярошенко О.Г. Хімія 11 кл., > , 2011. uk.wikipedia.org/wiki unilever.ua/brands/healthyliving/healthylivingarcticles/jur.aspx osvita.ua/vnz/reports/biolog/26710/ pidruchniki.ws/11570718/meditsina/pozhivni_rechovini_bilki_zhiri_vuglevodi wayoflife.dp.ua/xarchuvannya/xarchovi-zhyry/

Слайд 21

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія